Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.07.10
Az évszázad "legbringásabb" hónapja volt a június Budapesten - közölte a Magyar Kerékpárosklub,

Soha nem mértek ennyi biciklist egy hónap alatt a 21. században a fővárosban. Az eddigi “csúcstartó” a tavaly július volt.
A kerékpárosok forgalmának kitartó növekedéséből látszik, hogy nemcsak a koronavírus-járvány idején ültek biciklire az emberek, hanem maradandó trend lehet a váltás, amit a kánikula sem akadályoz.

Júniusban 418 573 elhaladást mértek a Budapesti Közlekedési Központ nyilvánosan elérhető adatokat szolgáltató forgalomszámlálási eszközei, ami 6,5 százalékkal magasabb a tavaly júliusi értéknél. A Magyar Kerékpárosklub szerint érdemes folytatni a bicikliseknek szóló fejlesztéseket, mert láthatóan nagy az igény erre a közlekedési módra.

Továbbra is a budai rakparti kerékpárút a legnépszerűbb, itt csaknem 176 ezer elhaladást mért a számláló, ami mintegy 28 százalékkal magasabb a tavaly júniusi értéknél. Az Árpád hídon 95 ezer biciklist mértek, ami majdnem 20 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A Hungária körút 50 ezer kerékpározója 25 százalékkal teljesítette túl az előző év azonos hónapját. A napi átlagos forgalmat is vizsgálták, és arra jutottak, hogy nem csak a hétvégén bringázók száma növekedett.

A Magyar Kerékpárosklub a további forgalombővülésért új kerékpársávok kialakítását javasolja sok helyen, egyebek mellett a III., az V., a VI., a VII. és a VIII. kerületben.