Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.06.06

Júniusban kezdődik a nyári szezon a pozsonyi M. R. Štefánik repülőtéren. A menetrend szerinti és a charterjáratok nem csak a nyaralóhelyekre fognak közlekedni – mondta Veronika Ševčíková, a pozsonyi repülőtér szóvivője.

A legtöbb, összesen 15 rendszeres járatot június 1-jétől a Ryanair légitársaság indítja. Júniusban 28 Pozsonyból induló menetrend szerinti járatot vehetnek igénybe az utasok, és indulnak az utazási irodák charterjáratai is.

Májusban a Ryanair csak Kijevbe, a Boriszpili nemzetközi repülőtérre indított Pozsonyból menetrend szerinti járatot, júniustól már több üdülőhelyre is indulnak gépek: a görögországi Korfu szigetére, a spanyolországi Mallorcára és Malagára, a ciprusi Páfoszra, az olaszországi Algheróba, valamint Szardíniára, a bulgáriai Burgaszba és vissza.

 „A légitársaság júniustól újraindítja a Birminghambe, Manchesterbe, Edinburghbe, London-Stanstedbe, Leeds-Bradfordra, Írországba, Dublinba, és Milánóba közlekedő menetrend szerinti járatait. Július elejétől a Brüsszel-Charleroi, októbertől pedig a Párizs-Beauvais repülőtérre is indít járatokat” – tette hozzá Ševčíková.

Az Air Cairo június 8-tól ismét heti két járatot indít az egyiptomi Hurghadába, az AirExplore pedig havonta kétszer Stockholmba.

A Wizz Air, amely a pozsonyi repülőtérről a kijevi Zsuljani nemzetközi repülőtérre közlekedik, a szóvivő tájékoztatása szerint júniusban a London-Lutoni repülő-térre is indít járatokat. Júliustól az ukrajnai Odesszába és Lembergbe (Lviv), a bulgáriai Szófiába és az észak-macedóniai Szkopjéba is tervez járatokat indítani.

Június második felétől a Smartwings által üzemeltetett menetrend szerinti járatokat is igénybe vehetik az utasok. Pozsonyból közvetlenül lehet a görögországi Kréta, Korfu, Rodosz, Zakynthos, a ciprusi Larnaca, a törökországi Antalya, a bulgáriai Burgasz, az olaszországi Catania, valamint Mallorcára repülni.

Újdonság az utazási irodák kínálatában, hogy június 26-tól hetente egyszer közvetlen járat indul Pozsonyból a Kanári-szigetekre, június második felétől pedig a horvátországi Brač szigetére is.

Charterjáratok a tervek szerint főleg Görögországba, Spanyolországba, Olaszországba, Törökországba, Tunéziába, az Egyesült Arab Emírségekbe és a Zöld-foki szigetekre fognak közlekedni. (Új szó)