Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.05.31
A Máltai Idegenforgalmi Hivatal | VisitMalta Hungary közzétette a 2021.05.29-i máltai beutazási információkat.
  1. Turisztikai célú beutazás Máltára csak a borostyán-listáján szereplő országokból engedélyezett, onnan is kizárólag negatív PCR-teszt eredménnyel, amelyet Máltára érkezés előtt legfeljebb 72 órán belül készítettek.
  2.  A beutazás feltétele, hogy a Máltára utazást biztosító (légi vagy tengeri) fuvarozónak be kell mutatni a kitöltött holléti űrlapot (Passenger Locator Form, PLF) és egy negatív PCR-tesztet. Ennek elmulasztása esetén a beszállást megtagadhatják.
  3. Oltási igazolást Málta csak akkor fogad el ha; (a.) Az EU digitális Covid útlevele hatályba lép és működik, és (b.) kétoldalú megállapodásokat írnak alá a kölcsönös oltási tanúsítvány elfogadására Málta és más országok között
  4. Az EU digitális Covid útlevele és a kétoldalú megállapodások még nem léptek érvénybe.
  5. Turisztikai célú beutazás a máltai vörös listán szereplő országokból nem megengedett.
  6. Jelenleg egyetlen ország sem szerepel a máltai zöld listán.
  7. 2021. június 1-jétől a teljesen beoltott máltai állampolgárok vagy máltai tartózkodási engedéllyel rendelkezők Máltára visszatérve negatív PCR-teszt helyett máltai oltási bizonyítványt is bemutathatnak.
  8. Ha Máltára érkezéskor bármely (5 éves és idősebb) utas nem rendelkezik negatív PCR-teszt eredménnyel vagy érvényes máltai oltási bizonyítvánnyal (máltai állampolgárok és máltai tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek esetében), akkor az illetőt helyben PCR-teszt elvégzésére és / vagy karanténra kötelezik, mindkettő esetben díjfizetés kötelezettsége mellett, a 2021. évi LN229 rendelet értelmében.


Naprakész beutazási információk: https://www.visitmalta.com/en/covid-19