Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.05.18
Napi 10 euró zsebpénzt ad Málta utalvány formájában azoknak, akik két hétnél hosszabb angol tanfolyamra érkeznek Máltára.

A nyitási folyamat részeként június 1-től újra indulnak a nyelviskolák Máltán. Az ország rendkívül népszerű angol nyelvtanulási úticél. Sokan választják Máltát kellemes klímája, gazdag történelme, biztonsága, jó megközelíthetősége, brit hagyománya – hisz Málta két hivatalos nyelve közül az egyik az angol – és kis mérete miatt.

A május 10-én meghirdetett legújabb támogatási rendszer közvetlenül a nyelviskolákba jelentkező és a kurzusokon résztvevő külföldi diákoknak szól.

A támogatás napi 10 euró, utalvány formájában, amit a diákok a nyelviskolákon keresztül igényelhetnek abban az esetben, ha június 1-től vagy az után érkeznek és legalább 15 legfeljebb 30 napot tartózkodnak a szigeteken (Máltán, illetve Gozon) és ezalatt nyelviskolába járnak

A támogatásra 1 millió eurót különített el a minisztérium. Az utalvány május 10-től a keret erejéig igényelhető. Az utalványt nem lehet készpénzre váltani, de felhasználható minden olyan üzletben és szolgáltatásra, mely csatlakozott a programhoz.

A tartózkodás alatt fel nem használt utalványok értéke a későbbiekben már nem használható és készpénzre át nem váltható.
További részletek: https://www.mta.com.mt/en/news-details/302