Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.04.02
A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom negyedik alkalommal csatlakozik a „Földrajz éjszakája” elnevezésű nemzetközi eseményhez. Tesszük ezt azért, hogy Pest ősi templomát (hitéleti, kulturális, látogatóforgalmi szerepét) a lehető legtöbb csatornán keresztül be tudjuk mutatni a belföldi-, és nemzetközi érdeklődők számára. Sajnos a vírusjárvány már 2020-ban is korlátozta a lehetőségeinket. Tavaly egy online templomi tárlatvezető sétát, valamint -együttműködve Magyarország minszki nagykövetségével- egy országismertető programot bonyolítottunk le a templom Facebook felületén keresztül. Ebben az évben is online eseményekben gondolkodunk - írják közleményükben.

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom olyan előadásokat szeretne bemutatni, amelyek vezérfonala kapcsolódik a geográfiához, valamint valamilyen módon kapcsolódik a hitélethez is. Ezért a 2021. évi tematikájuk fókuszába a zarándoklatot helyzeték.

Tervezett előadásaik 2021. április 9-én (pénteken) este:

19:15 óra: A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, a zarándokok új budapesti célpontja. Köszöntőt mond: Dr. Osztie Zoltán plébános (előadó: Aranyossy Mihály, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom munkatársa)

20:00 óra: Zarándokélmények a Mária Út magyarországi szakaszán (előadó: Dr. Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület elnöke)

21:00 óra: Litvánia – Zarándoklat a „Keresztek hegyéhez” (előadó: Kuzmányi István, a Litvánia című útiköny szerzője (Medicina Könyvkiadó Zrt., 2009.)

22:00 óra: Cebu városa, Délkelet-Ázsia legnagyobb keresztény zarándokhelye (előadó: Dr. Lányi Béla verbita missziós szerzetes Cebu-ból)

Az előadások időtartam: 45-45 perc A vetítettképes előadásokat a Zoom rendszer felületén, illetve innen megosztva a következő Facebook felületeken közvetítik:

• Belvárosi Főplébánia-templom (www.facebook.com/belvarosiplebaniatemplom)

• Mária Út (www.facebook.com/mariaut)

• Mária Rádió (www.facebook.com/mariaradio)