Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2021.03.31
Nem átlagos karriertörténetet futott be a China Airlines új elnök-vezérigazgatója, Shing-Hwang Kao.

A tajvani China Airlines igazgatói tanácsa jóváhagyta a légitársaság új elnökének,  Shing-Hwang Kao kinevezését aki eddig az elnökhelyettesi pozíciót töltötte be.

Kao 1986-ban mint légi utas kísérő került a társasághoz, majd a Cheng Kung Egyetem Közlekedési szakán diplomázott. Ezt követően részt vett az Egyesült Államokbeli Dakotában pilóta képzésen. Első tisztként, kapitányként és pilóta oktatási területen dolgozott. Pilótaként repült a A300-B4, A300-600R, A340, A330, and 747-400, típusú gépeken.

2003-tól különböző vezető pozíciókat töltött be a China Airlinesnál, többek között feladatai közé tartoztak a biztonsági ügyek, repülési műveletek, rendszer működésének rendszerszintű ellenőrzése, pénzügyek, járványügyek, munkavédelem. Vezetőségi tagja volt a vállalati fenntarthatósági és a vállalati környezetvédelmi bizottságnak. A cégnél eltöltött 35 éves pályafutása során szinte minden területen aktívan dolgozott és óriási tapasztalatokat gyűjtött mint a társaság egyik legrégebbi alkalmazottja.