Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2021.03.23
A Celebrity Cruises bejelentette régen várt visszatérését. A hajótársaság Elnök-vezérigazgatója, Lisa Lutoff-Perlo megerősítette, hogy a nemrégiben teljesen felújított Celebrity Millennium, az 500 millió dolláros modernizációs program zászlóshajója, a trópusi paradicsom, St. Maarten kikötőjéből indul útjaira június 5-től.

A Tengerjáró Kft. közlése szerint a hajózni vágyók március 25-től válthatják át nyaralási álmaikat álomnyaralássá, amikor is elkezdődnek a foglalások az augusztusig tartó szezon 7 éjszakás útjaira, a Karib-tenger legkedveltebb szigeteire. A hajó teljes személyzete be lesz oltva, és a hajóúton csak teljesen beoltott felnőttek vehetnek részt. A 18 év alatti gyermekeknek 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezni a hajóraszálláskor.

A Celebrity Cruises Elnök-vezérigazgatója Lisa Lutoff-Perlo elmondta, “Visszatérni a Karib-tengerre több mint egy év után, egy nagyon fontos pillanat számunkra. Jelzi az időszak végének kezdetét, mely valamennyiünket komoly kihívások elé állított. Az elmúlt hónapokban folyamatosan kapcsolatban álltunk St. Maarten vezetőivel, hogy egymást támogatva együtt találjuk meg a legjobb megoldásokat. Szinte hihetetlen, hogy fel tudjuk ajánlani egy biztonságos nyaralás lehetőségét a forradalmian felújított Celebrity Millennium fedélzetén, s még rendkívülibb, hogy St. Maarten csodás szigetén szállhatunk hajóra. Örökre hálás leszek St. Maarten kormányának a támogatásért és együttműködésért.”

Életkép St. Maarten-ról / Fotó: neufal54 / Pixabay

“A tény, hogy egy nagy hajótársaság, mint a Royal Caribbean Csoporthoz tartozó Celebrity Cruises minket választ induló kikötőjének, fontos gazdasági mérföldkő St. Maarten számára. Ez egy történelmi megállapodás, folyamatos párbeszéd eredménye, és hosszú távra visszanyúló kapcsolataink erejének bizonyítéka,” mondta Ludmila de Weever, Turisztikai, Gazdasági, Közlekedési és Telekommunikációs (TEATT) Miniszter. “Az, hogy itt lesz a Celebrity Cruises induló kikötője, segíteni fog gazdaságunk megfiatalításában és újabb lehetőségeket fog teremteni az embereknek. Szeretném megköszönni a Royal Caribbean Csoport vezetőségének az elkötelezettségét St. Maarten iránt, és a TEATT Minisztériumba vetett bizalmát. Már nagyon várom sikeres visszatérésüket a Karib-tengerre,” mondta de Weever Miniszter.

A Celebrity új nyári karib-tengeri hajóútjai egy hét gondtalan kikapcsolódást, világszínvonalú gasztronómiai élményeket, izgalmas színházi show-kat és álomszép kabinokat biztosítanak, miközben Ön élvezheti a világ legszebb szigeteinek napsütötte tengerpartjait, történelmét és kultúráját.

A két útvonal során meglátogatott szigetek: Aruba, Curacao és Barbados, valamint Tortola, St. Lucia és Barbados.

A hajóutak St. Maartenről indulnak és oda érkeznek vissza, így az utasoknak lesz idejük megismerkedni e gazdag kultúrájú sziget lakosaival, holland, francia és karib gasztronómiájával, csodás tengerpartjaival és gazdag búvár lehetőségeivel.