Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.03.12
Egy idős, kóbor terrier gazdáját keresték a bécsi állatmentők, amikor kiderült, hogy a férfi elesett és két napja magatehetetlenül vár segítségre otthonában. Mentőt hívtak a kutya gazdájához, a kutyust pedig gondjaikba vették.

Február közepén egy nagyon nyugtalan, az utcán kóborló terrierszukára lett figyelmes egy nő Bécs 23. kerületében. A gazdátlan állatot beterelte a kertjébe, és értesítette a TierQuarTier, az osztrák főváros világszínvonalú ebrendészeti telepének munkatársait.

A kiérkező állatmentők a kutyában lévő chip és a regisztrációja alapján kiderítették, hogy a tizenkét éves állatnak van gazdája, ráadásul mindössze két utcával arrébb lakik.

Az állatmenhely dolgozói többször is megpróbálták a megadott telefonszámon elérni a terrier gazdáját; a telefon kicsengett ugyan, de senki nem vette fel.

Ekkor úgy döntöttek, utánajárnak a dolognak és személyesen mennek el a megadott címre. A ház előtt újból megpóbálták felhívni a kutya gazdáját és hallották is csengeni a telefont, de most sem vette fel senki.

Mivel az állatmentőket rossz érzés fogta el az esettel kapcsolatban, a szomszédokkal együtt bementek a nyitva lévő házba, ahol a földön fekve, magatehetetlenül találták a kutya gazdáját. A férfihoz mentőt hívtak, a kutyát pedig gondjaikba vették és bevitték az állatmenhelyre.

A kórházban kiderült, hogy a kutya gazdája két nappal korábban agyvérzést kapott, ezért esett el. Az életmentő kutyus most a TierQuarTierban várja, hogy gazdája meggyógyuljon és hamarosan újra otthon lehessen vele.

A bécsi TierQuarTier hat éve nyújt szerető gondoskodást és modern állatorvosi ellátást Bécs gazdátlan, kóbor és lefoglalt kisállatainak. 9.700 négyzetméteres területén 150 kutya, 300 cica és több száz nyuszi, tengerimalac és hörcsög talál átmeneti otthonra, amíg új gazdához nem kerül.

Fennállásának hat éve alatt a TierQuarTier 9.300 gazdátlan állatnak talált új, szerető otthont és 3.200 elkóborolt kutyát és cicát juttatott vissza a gazdájához.

Képaláírás és copyright:

Az életmentő kutyus a TierQuarTierban várja, hogy visszatérhessen gazdájához © TierQuarTier Wien