Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.03.02
Visszaállítja napi járatát az Air France a nyári menetrend kezdetétől - az Airportal.hu híradása szerint.

Mint írják, a nyári menetrend kezdetétől újra napi rendszerességgel köti össze a párizsi Charles de Gaulle (CDG) repülőteret Budapesttel az Air France, áprilistól már az Easyjet is repül heti kétszer az útvonalon.

Az Air France foglalási rendszere szerint a Párizs és Budapest közötti járatok már március 2-től újra közlekednek, de eleinte ezeket a HOP! leányvállalat Embraer E-190-esei teljesítik, és csak heti három alkalommal.

Közleményük szerint március 28-tól, a nyári menetrend kezdetétől azonban visszaállítja napi járatait az Air France, ezeket már Airbus A320-as családba tartozó gépekkel repülik.

A foglalási rendszer adatai szerint a Charles de Gaulle-repülőtér és Budapest közötti útvonalon április 2-től az Easyjet is beindítja járatait. A diszkont légitársaság hetente két alkalommal, péntekenként és vasárnaponként repül majd a két főváros között.

Az Air France-KLM csoporthoz tartozó holland KLM a téli időszakban, a járvány második hulláma alatt is fenntartotta heti 13-14 járatát Amszterdam és Budapest között, ezek a nyári menetrend kezdetétől továbbra is közlekednek, a hét minden napján két alkalommal.

A légitársaságok folyamatosan töltik fel tervezett nyári menetrendjeiket, az újraindulások dátuma és a tervezett heti járatszám azonban a járványhelyzet, a kereslet és az egyes országokban érvényben lévő utazási korlátozások függvényében bármikor változhat, akár utolsó pillanatban is előfordulhatnak járattörlések. (Airportal.hu)