Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.23
Az Emirates cégcsoport dolgozói már egy hónapja kapják a Covid-elleni oltás.

Teljesítette első olyan járatát az Emirates, amelyen kizárólag koronavírus ellen beoltott személyzet állt szolgálatban, vasárnap Dubajból Los Angeles-be repülve – osztotta meg az Aierportál az Emirates hírét.

Már egy hónapja önkéntes oltóprogramja van az Emiratesnek, ez alatt az idő alatt eddig 26000 alkalmazott, a teljes emírségbeli munkaerő 44 százaléka kapta meg a Pfizer-BioNTech vagy a Sinopharm vakcinájának mindkét dózisát.

Adel Al Redha, az Emirates operatív igazgatója arról számolt be, hogy az Emirates munkatársai nagyon pozitívan fogadták a programot, és a frontvonalban dolgozók körében jelentős az igény a Covid-19 oltás iránt.

A légitársaság folytatja saját, önkéntes oltási programját az összes dolgozója körében, amelynek során együttműködik az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Oltási Programjával.

A pilóták és légiutas-kísérők közül már közel 5 ezren kérték és kapták meg a vakcina mindkét adagját több ezer, más területen dolgozó alkalmazottal együtt, akik a vállalat saját szakorvosi rendelőiben vagy az ország valamelyik oltási centrumában igényelhették az oltásokat.

Forrás: Emirates

A rengeteg jelentkező miatt a légitársaság oltási pontjai a hét minden napján, napi 12 órában folyamatosan oltják az embereket.

Az Egyesült Arab Emírségekben az egyik legmagasabb a lakosság átoltottsági aránya: eddig 5,5 millió adag vakcinát adtak be, amivel az Oxfordi Egyetem adatai szerint az ország lakosságarányosan a második a világon. (Aierportál/Emirates)