Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.13

Sokan foglaltak szállást a járványügyi korlátozások feloldásával pénteken megnyitott lengyelországi szállodákban, elsősorban a hegyvidéki üdülőhelyek iránt van jelentős érdeklődés – írta a lengyel sajtó.

Lengyelországban a stabilnak minősített járványhelyzet miatt péntektől az egészségügyi óvintézkedések betartása mellett újból megnyílhatnak a szállodák.

Az erről szóló szabályzás egyelőre február végéig érvényes, akkor a kormány a járványügyi helyzettől függően dönt a további teendőkről. A hotelekben egyelőre csak a férőhelyek ötven százalékát szabad elfoglalni.

Újból üzemelhetnek a sípályák és a fedett sportuszodák is.

A lengyel szállodatulajdonosok szövetsége azt közölte a PAP hírügynökséggel, hogy a hegyvidéki központok mellett a balti-tengeri szállásokon is sok szobafoglalást regisztráltak.

A legismertebb lengyel tátrai üdülőhelyen, Zakopanéban a hétvégén akár húszezer vendéget is várnak. A hegyekben továbbra is hideg idő és havazás várható.

Péntektől – szintén létszámkorlátozások és az egészségügyi szabályok betartása mellett – újból megnyílhatnak a lengyelországi színházak, mozik, koncerttermek, valamint szabadtéri sportlétesítmények, szaunák, szoláriumok, masszázsszalonok is.

Továbbra is zárva tartanak az élményfürdők és az edzőtermek. Az éttermek csak elvitelre készíthetnek ételeket.