Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.11
Ingyenes, önkéntes koronavírus tesztelést biztosít ismét a fővárosi önkormányzat a budapestieknek, a szűrésre tízezer antigénteszt áll rendelkezésre – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

Február 18-ától 27-éig, reggel 8 és este 6 óra között két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren folytatódik a főváros lakossági koronavírus-tesztprogramja.

A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők kérhetik, a 18 évesnél fiatalabbak pedig szülői kísérettel vehetik igénybe – olvasható a közleményben, amely szerint a mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Regisztrálni a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon lehet, ahol minden információ megismerhető a tesztelések helyszínéről és idejéről is.

Akik nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek a foglalásban a fővárosi önkormányzat önkéntesei.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte: fontos tudni, hogy a negatív teszteredmény önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja.

Negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a továbbfertőzés, és időben megkezdődhet a gyógykezelésük.

Decemberben, az ünnepek előtt 7500 ingyenes gyorsteszt elvégzését ajánlotta fel a fővárosi önkormányzat a budapesti lakcímkártyával rendelkező 18 éven felülieknek.

A Főpolgármesteri Hivatal kiemelte, a főváros elkötelezett az oltás népszerűsítése, támogatása mellett. “Egyedül a széleskörű oltás jelenti a kiutat ebből a világjárványból, az egyetlen megoldást, hogy megmentsük magunkat, embertársainkat a Covid-19 megbetegedéstől, és visszakaphassuk korábbi életünket” – fogalmaztak.