Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.02.03

A Wizz Air új bázist nyitott Szarajevóban, és májustól kilenc járatot indít a bosnyák fővárosból Európa több országába – közölte a légitársaság az MTI-vel szerdán.

A Wizz Air új járataival Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Németország, Svájc és Svédország repülőtereire lehet majd eljutni. A járatok összesen több mint negyedmillió ülőhelyet biztosítanak – írták.

A Wizz Air 2013 óta közlekedtet járatokat a balkáni országból. Első járatuk Tuzlából Malmőbe tartott, és azóta 3 millióan repültek a cég boszniai járatain.

Az újabb bázis megnyitását a Wizz Air az ügyféligényekkel indokolta, hangsúlyozva, hogy ezzel is szeretnék fejleszteni az ottani jelenlétüket.

A közlemény szerint a szarajevói repülőtér nagy reményeket fűz a Wizz Air terjeszkedéséhez. Hozzátették, hogy korábban a Szarajevó-Budapest járatot is jelentős érdeklődés fogadta, most pedig abban bíznak, hogy a légi összeköttetés bővítése fellendíti a helyi idegenforgalmat, és hozzájárul Bosznia-Hercegovina gazdasági fellendüléséhez – írták. (MTI))