Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.01.15
A bulgáriai téli üdülőhelyek nyitottak a szabadtéri kalandok rajongói számára. Minden üdülőhely és szálláshely szigorú járványellenes intézkedések mellett működik.

A naprakész információk bármikor elérhetők az oldalunkon.

A téli sportok erősítik az egészséget

A téli sportok gyakorlását az általános biztonság érdekében különleges címkét visel. A pályán való távolság betartása, a védőszemüveg és a sál viselése, a közös létesítmények használatának fegyelme általánosan elfogadott szabályok. Minden évszakban érvényesek, és biztonságosabbá teszik a világjárvány idején végzett sportokat.
Tudjon meg többet a hegyi- és a síturizmusról itt

Banszko – a Balkán sífővárosa

Banszko kétségtelenül népszerű a turisták körében, mint a téli sportok úti célja. A síterület a 75 km pályájával és modern létesítményeivel minden korosztály és fejlettségi szintű sportoló számára alkalmas. A sí- és snowboardozási lehetőségek mellett a város lehetőséget kínál a golfozásra, a lovaglásra, a motoros szánra, valamint olyan kalandtevékenységekre, mint az Offroad Jeep és az ATV túrák.
Tegyen egy virtuális túrát a síterületen itt

Banszko és a környékén megtalálható kulturális látnivalói változatosabbá teszik azoknak a hétvégéjét, akik azt döntik, hogy egy kis szünetet tartanak a hó sípályán való ereszkedéstől.

A városban több mint 130 kulturális építészeti és történelmi műemléket tartanak nyilván, ebből hét országos jelentőségű. A legnépszerűbbek közé tartoznak a Nikola Vaptsarov Házmúzeum, a Neofit Rilszki Házmúzeum és a Szentháromság-temploma.
Tudjon meg többet Banszkóról itt

Sí- és SPA üdülés egyben, miért ne?

Banszko a Bulgária és a Balkán leghíresebb síközpontja, de tudta, hogy mellette megtalálható a Banja falu? A Pirin, Rila és Rhodope lábánál fekvő falu ásványi forrásokban gazdag és azokat évszázadok óta ismerik. A falu egyaránt kínál szállást kis családi és hagyományos házakban, valamint nagy luxusszállodákban.

Tudjon meg többet a fürdőturizmusról, a SPA és a Wellness turizmusról itt