Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.01.14
Online szavazást indít a pécsi önkormányzat a baranyai megyeszékhely felett magasodó TV-torony környezetének fejlesztésével kapcsolatban.

A Mecsek 535 méteres, Pécs városközpontjától északra lévő Misina hegy csúcsán megvalósuló fejlesztésekkel kapcsolatban egyszer már kikérték a helyiek véleményé.

Tavaly augusztusban nyílt ötletbörzét hirdetettek a pécsiek körében, hogy olyan beruházás “jöjjön létre, amely nemcsak folyamatosan vonzza a látogatókat, de gazdaságilag fenntartható és illeszkedik is a befogadó környezethez” .

Az akkori öt legjobb ötletterv alapján készített el az önkormányzat három olyan koncepciótervet, amelyek formai és tartalmi szempontból is megfelelnek a pályázat előírásainak, továbbá tartalmazzák azokat az igényeket, amelyeket a pályázók megfogalmaztak.

E szerint a kedden elindult és egy hónapon át tartó lakossági szavazáson arról dönthetnek a pécsiek, hogy a Misina-tetőn mozgás- és túraközpontot, családcentrikus közösségi teret, vagy a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpontot alakítsanak majd ki.

A közlemény alapján a három koncepciótervről a misinaotletborze.hu/szavazas weboldalon található bővebb információ, s szintén e felületen dönthetnek a helyiek online szavazás keretében a következő egy hónapban arról is, hogy melyik irányt támogatják.

A szavazás után a legtöbb szavazatot elérő koncepcióterv tervezése és kivitelezése kezdődik meg – előreláthatólag 2022 tavaszán; a kivitelezés egy évet vehet igénybe.

A fejlesztéseket koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. honlapja szerint a területi- és településfejlesztési operatív program (top) előző városvezetés idején – 2016 végén – elnyert, csaknem 380 millió forintos keretéből fedezett beruházást százszázalékos támogatási intenzitás mellett valósíthatják meg.