Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2021.01.04
Egy bécsi nő még nyáron azzal hívta fel a Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy gazdátlan kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál. A fiatal állat Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba került, ahol új gazdát kerestek neki.

Közben kiderült, hogy a kutya a betelefonáló nőé volt, így most ki kell fizetnie az ellátásának teljes költségét, több mint 8.700 eurót.

Akár közvetlenül a megtalálók, akár az állatmentők visznek egy kóbor állatot a bécsi TierQuarTierba, mindig nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a gazdáját.

A bécsi nő most valószínűleg nem igazán örül a sikeres nyomozásnak, mivel több mint 8.700 eurója bánja, hogy meg akart szabadulni a kutyájától.

Az eset még nyáron történt, a fiatal török pásztorkutyát az állatmentők befogták és Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba vitték.

Itt gondját viselték és a grazi Noé Bárkája Állatmenhellyel együttműködésben új otthont találtak neki, ahol nemcsak szeretik, de elegendő mozgástér is a rendelkezésére áll.

Az egy éves Ates ugyanis egy török pásztorkutya, egy kangal, amely akár 65 kilósra is megnő és rengeteg mozgásra és foglalkozásra van szüksége.

Az Állatvédelmi Hivatal közben bizonyítani tudta, hogy a betelefonáló nő valójában nem a megtaláló, hanem a kutya gazdája, aki csak meg akart szabadulni az állattól.

Így a közigazgatási bíróság döntése értelmében őt terheli a kutya ellátásával és elhelyezésével kapcsolatot minden költség, összesen 8.737,12 euró. (WH Digital GmbH / Bécs Város Külképviseleti Irodája)

Képaláírás és copyright: Ates kutya sorsa jóra fordult © TierQuarTier Wien