Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.12.23
"De régen volt, hogy találkozhattam a Közönségemmel…, most pedig szervezzük, hogy ne legyen olyan sokára, mármint az előadásunk, koncertünk. Így ugyan egyoldalú picit a láthatás, de remélem élményt tudunk ezzel adni! Zenekarommal szeretnénk egy kellemes estét kínálni!"

St.Martin – ZENECSEPPEK
2021. JANUÁR 9.

Harmonika: Babicsek Bernát
Billentyű: Radukov Dömötör
Basszusgitár: Fodor Zsófi
Dob, ütős hangszerek: Gyenge Lajos
Szólógitár: Kormos János
Konga, percussion: Schneider Szilveszter

Január 9-én, újév köszöntő és egyben szülinapi koncert, ami Budaörsről a PostARTból természetesen online lesz látható és hallható a liveyu oldalán!Kattints a linkre!

https://ticket.liveyu.hu/stmartin

“A művészet számomra sok mindent megőriz a világból, ami elveszni látszik!”

St.Martin zeneszerző, zenész, előadóművész, szaxofon- és pánsípművész. 26 megjelent önálló nagylemeze alapján a magyar instrumentális zene első számú előadója. De nemcsak zenéjével, hanem fotóival, verseivel és olajfestményeivel is bemutat egy olyan belső világot, ami csak rá jellemző, letisztult és különleges.

Nevéhez fűződik négy verseskötet, egy fotóalbum és számtalan fotókiállítás saját képeiből. Kiemelkedő zenei pályafutása, valamint széles körű kreatív és jótékonysági tevékenysége elismeréseként 2014-ben a magyar állam által adományozható legmagasabb, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Szakmai elismerésként a Magyar rádió eMeRTone díját kapta meg az év hangszeres szólistája kategóriában.

Szereti a stílusok közötti átjárhatóságot, legyen szó klasszikus zenéről, jazzről, vagy világoknak zenéjéről.

Megszámlálhatatlan hazai és külföldi koncert bizonyítja elhivatottságát, energiáját. (Ausztrália, Portugália, Malajzia, Amerika, Japán stb.)
Olyan neves előadókkal működött együtt közös kiadványokon, mint Candy Dulferr, Tom Scott, Warren Hill, Eric Marienthal, Nelson Rangell.

A legtöbb szerzemény szaxofonra van hangolva a világzenei elemek lüktetését, dinamikáját felhasználva. A pánsíp mélysége, misztikus hangzása több számban is főszerepet kap. A külföldi koncertek új élményeket, új barátságokat és új munka kapcsolatokat is jelentettek. Amerikai zenész barátok közreműködésével készült két szám a lemezre, a szerzeményekben van finom improvizáció, szenvedélyes, lírai jazz. A Journey című dalban a furulya, skót duda, szaxofon, szimfonikus zenekar fúziója egy utazás hegyeken, völgyeken, stílusokon át. A francia világsláger a La Foule feldolgozásában harmonika és a szaxofon virtuóz játéka igazi örömzene.

Utazás lent és fent, kint és bent!

St. Martin