Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.12.07
A megszokott hivatalos időponttól eltérően a riói karnevál új időpontban, 2021. július 10 és 11 között kerül megrendezésre amennyiben a COVID virus elleni vakcina elkészül, jelentette a LIESA (the league o Samba Schools of Rio de Janeiro). A karnevál ezennel kettős ünnep lesz, nemcsak a szamba iskolák parádéja, hanem a korlátozó intézkedések megszűnése és a védőoltás bevezetésnek megünneplése.

Visit Pernambuco Travel Show, a régió legnagyobb idegenforgalmi vására második alkalommal került megrendezésre november 31 és december 1 között  a Recifétől 60 kilométerre fekvő tengerparti üdülőhelyen Porto de Galinhasban. Közel 70 brazil cég kínálatával ismerkedhettek meg a résztvevők, neves szakemberek által tartott szemináriumok, exkluzív társadalmi események tették felejthetetlenné az eseményt. A vásárnak  az Armacao Resort Kongreszusi Központ adott otthont. Szervezője a Porto de Galinhas Szállodaszövetség és a Porto de Galinhas Konferencia Központ szervezete. A szponzorok között szerepelt  a Sebrae, Pernambuco Kormánya, a Pernambuco Idegenforgalmi, Sport- és Szabadidő Minisztérium, a Pernambuco Turisztikai Vállalat, az Ipojuca Városháza és a Porto de Galinhas Turisztikai Kereskedelemi Központ.

Pernambuco állam természeti szépségekben nagyon gazdag, tiszta és meleg vizű strandjaival, kulturális értékeivel, barátságos lakóival számtalan lehetőséget nyújt a szabadidő hasznos és változatos eltöltésére,  szórakozásra és a történelmi múlt megismerésére. Az Észak- Kelet szívének nevezett állam, melynek fővárosa Recife, egyre népszerűbb idegenforgalmi célpont a turisták számára.

A 2020-as vásár a nemzetközi idegenforgalmi kapcsolatok mellett különös hangsúlyt helyezett a brazíliai belföldi turizmusra, amely a COVID járvány ideje alatt nagyon fellendült. Mint Sárdi Rezső a HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője korábban tájékoztatott, Brazília jelenleg is  készen áll a külföldi turisták fogadására.  A szállodák, éttermek és idegenforgalmilag fontos helyek mind látogathatók minimális korlátozásokkal, de a legmagasabb szintű biztonsági intézkedések szem előtt tartásával.  Számos légitársaság közvetlen járatot üzemeltet Európából és Budapestről is el lehet jutni Brazíliába megfelelő csatlakozással.