Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.12.06
Én még annál a résznél tartok a filmsorozatban, hogy a kiskorú trónörököst, Károlyt megalázzák. És ezt teszik öt éven keresztül, abban az iskolában, ahová édesapja Fülöp is járt. És már ő sem volt ott nagyon boldog. A nézőket megosztja a történet, miközben arról beszélgetünk, fikció, vagy valóságos történelmi filmet látunk.

Semmivel sem vagyok beljebb, ha a Netflix azt írja a deadline.com. filmes portálnak: “A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét”.

A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció.

“Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal” – mondta Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.
A Netflix nem teljesíti a kérést.

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel.

Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat “a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.

Én ennél a résznél még nem tartok, de mire megnézem ezt a fejezetet, arra már talán kiderül ki lép előbb, a Netflix, vagy II. Erzsébet királynő.