Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.11.16
A Safe Travel Barometer a legátfogóbb, COVID-19 járvánnyal kapcsolatos egészségügyi felmérés, amely a légiközlekedési, turisztikai és vendéglátó ágazat szereplőit vizsgálja és minősíti. A legfrissebb felmérés során több mint 230 légitársaságot elemeztek és 26 egészségügyi, illetve biztonsági paraméter mentén értékelték azokat, kitérve a koronavírus miatt bevezetett biztonsági intézkedésekre és a járvány idején utazók kényelmére. Az Emirates 4.4 pontot ért el a maximális 5 pontból, mellyel az első helyen végzett a légitársaságok biztonsági rangsorában.

Az Emirates számos egészségügyi óvintézkedést vezetett be a járvány kitörése óta. Az utasok ingyenes higiéniai készletet kapnak beszálláskor, a repülőtéri kiszolgáló területeken antimikrobiális védő paneleket helyeztek el, a személyzet speciális védőfelszerelésben teljesít szolgálatot, a repülőgépeken pedig a személyzet egy taggal bővült, akinek a feladata, hogy a fedélzeti mosdókat 45 percenként takarítsa és fertőtlenítse.

A Safe Travel Barometer vizsgálta továbbá az utasok kényelmét is, melyben az Emirates szintén kiemelkedően teljesített. Az Emirates vezette be a világon elsőként, hogy 150 ezer euróig fedezi utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a kéthetes karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. Továbbá a légitársaság rugalmas foglalási feltételeinek köszönhetően az utasok magabiztosan tervezhetik meg utazásaikat, hiszen szabadon változtathatják az utazás időpontját vagy akár két évvel meghosszabbíthatják repülőjegyük érvényességét. Az Emirates Skyward tagok számára pedig az Emirates biztosítja a jelenlegi státuszuk megőrzését és új lehetőségeket teremt számukra, hogy felhasználhassák összegyűjtött mérföldjeiket.

Safe Travel Barometer

A Safe Travel Barometer 2020-ban indult azzal a céllal, hogy nyomon kövesse a nemzetközi utas-egészségügyi és biztonsági intézkedéseket, az utazók kényelmét szolgáló kezdeményezéseket és az általános utazási tapasztalatokat, melyek a koronavírus-járvány idején segítséget nyújthatnak az utazási döntések meghozatalában. A Safe Travel Barometer a Safe Travel Technologies független utazási tanácsadó cég kezdeményezése. A Safe Travel Barometer több mint 2000 vállalatot 10 iparági kategóriában, 50 paraméter alapján vizsgál.