Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.11.12

A Qatar Airways bemutatja az új elnevezésű és egyszerűsített viteldíj-csomagokat a turista és üzleti osztályain belül. A légitársaság célja az egyszerűsített szolgáltatáscsomagokkal a nagyobb rugalmasság nyújtása utasainak.

A 6 viteldíj-csomag a következő:

Üzleti (Business) osztály esetén: Classic, Comfort, Elite

Turista (Economy) osztály esetén: Classic, Convenience, Comfort

A Qatar Airways új viteldíj-csomagjai világos, különálló termék- és szolgáltatáscsomagot kínálnak az utasok számára, hogy a vásárlók széles körének különböző igényeit kielégítsék.

Ez azt jelenti, hogy például azok, akik turista osztályon Comfort jegyet foglalnak, ingyenesen választhatnak maguknak ülőhelyet, illetve feladott poggyászuk súlya a korábbi 30 kg helyett 35 kg lehet.

Ezen felül ingyenesen és korlátlan alkalommal módosíthatják utazásuk dátumát, valamint a foglalás törlése esetén díjmentes visszatérítésre jogosultak. A feladható poggyászkeret a Classic esetében 25 kg-ra csökken, a Convenience-nél pedig megmarad a 30 kg súlykeret.

Az üzleti osztály esetén a Comfort és Elite viteldíj-csomagoknál továbbra is ingyenes és bármikor elvégezhető az ülőhelyválasztás, díjmentes Dohában a reptéri lounge belépés és 40 kg a feladható poggyászkeret.

A bevezetésre került új, alacsonyabb árkategóriájú Classic viteldíj-csomag esetén megmarad a gáláns 40 kg poggyászkeret, de a lounge belépés fizetőssé válik és ülőhely foglalás csak a járat indulása előtt 48 órával lehetséges.

Minél magasabb viteldíj kategóriában foglal az utas, annál nagyobb rugalmasságot élvezhet a jegy módosítása kapcsán és annál több Qmiles pontot kap, amennyiben rendelkezik Privilege Club tagsággal.

A Qatar Airways csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker úr elmondta: „Új viteldíj-családjaink úgy lettek kialakítva, hogy nagyobb választékot és rugalmasságot kínáljanak utasaink számára, és továbbra is arra törekszünk, hogy a legjobb élményt kínáljuk nekik.

Ezekkel az új kategóriákkal az utasok számára egyértelmű, hogy mit vásárolnak – nincsenek rejtett díjak vagy egyéb költségek.”

A Qatar Airways az összes viteldíj-csomag esetén számos kiegészítő terméket és szolgáltatást kínál azoknak, akik repülőjegyüket közvetlenül a légitársaságnál foglalják le.

Ide tartozik az akár 40%-os kedvezmény a katari vámmentes (QDF) kiskereskedelmi és élelmiszer-, illetve italüzletekben a Hamad Nemzetközi Repülőtéren (HIA).

A többszörös díjnyertes légitársaságot, a Qatar Airways-t a Skytrax által irányított 2019. évi World Airline Awards díjazza a világ legjobb légitársaságának.

Ugyancsak elnyerte a „Közel-Kelet legjobb légitársasága”, „A világ legjobb üzleti osztálya” és „Legjobb üzleti osztályú helye” elnevezéseket, elismerve a Qsuite üzleti osztályú tapasztalatait.

Ez az egyetlen légitársaság, amely öt alkalommal elnyerte az áhított „Az év Skytrax légitársasága” címet, amelyet a légiipar kiválóságának csúcsaként ismernek el.

A HIA nemrégiben a Skytrax World Airport Awards 2020-on a világ harmadik legjobb repülőterének számított, a világ 550 repülőtere között.