Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.15
Bár Nyuszifalva lakói a hűvösebb idő beköszöntével téli szálláshelyükre költöztek, a Debreceni Állatkert örömhírrel szolgálhat a házuk tájáról, miután két kosorrú törpenyúl jött a világra szeptember 20-án.

Az egyformán vörösesbarna színű kis bak és nőstény egyelőre a kulisszák mögött nevelkedik, de tavasszal a többi tapsifülessel együtt ők is birtokba veszik otthonukat, ahol a látogatók is testközelből találkozhatnak majd velük.

A törpenyúl a házinyúl kifejezetten hobbiállatként tenyésztett változata, amelynek számos fajtája és színváltozata ismert.

Világszerte népszerű házi kedvenc viszonylag kicsi, legfeljebb 2 kg-os súlyának és szelíd, barátságos természetének köszönhetően. Szabadban és lakásban egyaránt tartható, és szobatisztaságra is megtanítható.

A Debreceni Állatkert kiemelt célja, hogy a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaja mellett a – sokak számára nem kevésbé egzotikus – háziasított állatfajtákkal is megismertesse látogatóit; ennek jegyében a tavaly húsvétkor átadott Nyuszifalva tavasztól ismét várja majd a törpe- és házinyulak iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.