Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.06
Október elején újabb funkciókkal egészült ki a MÁV mobilalkalmazása, bővült a megvásárolható vasúti bérletek köre, valamint már a Csehországba és Szlovákiába utazók is vehetnek jegyet az alkalmazással - közölte a MÁV Zrt.

A tájékoztatás szerint a vasúti bérletek köre: dolgozó havi bérlettel, tanuló havi bérlettel és félhavi változataikkal bővült.

Október 2-ától Ausztria után már a Csehországba és Szlovákiába utazók is vásárolhatnak menetjegyet a MÁV mobilalkalmazással.

A vasúttársaság így már három országba kínál teljesen papírmentes, sorban állás nélkül megvásárolható vonatjegyeket.

A MÁV-START célja, hogy minél több úti cél felé – köztük Németországba, Romániába, Lengyelországba és Svájcba is – megvalósíthassa a teljesen papír- és érintkezésmentes jegyvásárlást.

Az új jegyek bevezetésével a korábbi CityStar-jegyek és a kirándulójegyek megszűnnek, de az előre megváltottak érvénytartamuk lejáratáig még felhasználhatók.

A júliustól bevezetett START Ausztria menetjegyet három hónap alatt közel 38 ezer utas vásárolta meg, 30 százalékban a MÁV alkalmazáson keresztül – tudatták, megjegyezve, hogy a Budapest-Bécs viszonylat mellett keresetté váltak a magyar és osztrák vidéki állomások közötti jegyek is.

A közlemény szerint az új fejlesztéseknek köszönhetően az ügyfél-hitelesítés is erősebb lesz.

Az újítás az Európai Bank döntése nyomán, idén december 31-ig kell megvalósítani az online fizetéseknél – írta a MÁV Zrt.