Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.06
Romlik a statisztika, emelkedik a halálos áldozatok száma.

Ukrajna

Kilencven ember halt bele a koronavírus okozta Covid-19-betegség szövődményeibe az elmúlt napon Ukrajnában – idézte kedden az UNIAN hírügynökség Makszim Sztepanov egészségügyi minisztert.

A halottak száma az előző napon közölteknek csaknem a háromszorosa. Hétfőn 33 halottról adott tájékoztatást Sztepanov.

Lengyelország

Növekszik Lengyelországban a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma, egyre többen szorulnak lélegeztetőgépre, ezért megnövelik a járványosztályok kapacitását – közölte kedden Waldemar Kraska egészségügyiminiszter-helyettes.

Kedden 2236 új koronavírus-fertőzésről számoltak be.

Egy nap alatt a járvány kitörése óta a legtöbb, 58 fertőzött hunyt el, közülük 56 esetében a halál oka a Covid-19 és más betegségek együttes megléte volt.

Románia

Romániában 14 napos karanténkötelezettséget vezetett be szerdától a Magyarországról és másik 48 olyan országból érkezők számára, ahol az utóbbi két hétben a koronavírus-fertőzések lakosságarányos száma meghaladta a romániai adatot.

A CNSU hétfői határozata betiltja a zarándoklatokat Romániában. A rendelkezés értelmében az egyházi ünnepségeken nem vehetnek részt más településekről érkező hívek.

Ez a román ortodox egyház egyik legnépszerűbb szertartását, a jövő héten esedékes jászvásári Szent Paraschiva (Szent Piroska) zarándoklatot érinti, amelynek során más években hívek tízezrei tolongtak napokon keresztül a jászvásári székesegyház körül, hogy megérinthessék az országrész védelmezőjeként tisztelt szent ereklyéit. (Forrás: MTI)