Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.01
Október 1-je és november 28. között rendezi meg a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) az Őszi Művészeti Heteket a békési megyeszékhelyen. A csaknem két hónapos fesztivál a Zenei Ifjúsági Találkozó és Fúvószenekari Fesztivállal rajtol.

A programsorozat kínálatában könnyű- és a komolyzene is helyet kap. Előbbit az Ismerős Arcok, Koncz Zsuzsa, a Leander Kills és a Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttes képviseli.

A komolyzene kedvelői Gulyás Berta zongoraestjét, a Békés megyei szimfonikusok kamarazenekarának, illetve a Filharmónia Magyarország két hangversenyét hallgathatják meg.

Színpadra áll a Kövek a zsebben című előadásban Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter; emellett a helyi tehetségeknek is lehetőséget adnak, így a Show&Bors zenekarnak, valamint a Lackás és a Bandának.

Október 1. és 3. között 34. alkalommal rendezik meg a Zenei Ifjúsági Találkozó és Fúvószenekari Fesztivált, ismertebb nevén a Zenitet.

Csütörtök este a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Iskola diákjaiból alakult kvintett nyitja a programsorozatot, majd látványos tűztánc show következik a Firemagic Társulat előadásában.

A nyitónapon este 7 órától az ország egyik első számú brass bandája, a Brasstime ad koncertet. Pénteken a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekaré lesz a főszerep, szombaton a debreceni Kelet Brass Band zárja a fesztivált a CsaKK stégen – rossz idő esetén a hangversenyteremben.

A szervezők célja a fiatalok megszólítása, a fúvószene közelebb hozása ehhez a korosztályhoz.
Az Őszi Művészeti Hetek programja az 51. országos társastánc-bajnoksággal zárul.
A részletes programterv a www.csabagyongye.com oldalon érhető el.