Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.01
Minden évben október 4-én, az állatok védőszentjeként is tisztelt Assisi Szent Ferenc emléknapján tartjuk az Állatok Világnapját 1931 óta. Célja, hogy felhívja a figyelmet valamennyi vadon és emberi gondozásban élő állat védelmének és jólétének fontosságára.

Immár sokéves hagyomány, hogy e jeles nap alkalmából a Debreceni Állatkert egy teljes héten át – idén szeptember 29. és október 4. között – tematikus szakvezetésekkel és bemutatókkal igyekszik közelebb hozni a nagyközönséghez az élővilág megannyi csodáját.

Idei újdonságként a látogatók nemcsak az állatokat csodálhatják meg az ünnepi látványetetések során – többek között a mosómedvéket világnapjukon, október 1-jén –, hanem a kulisszák mögé bepillantva azt is megtudhatják, hogyan készül egy-egy különleges lakoma a takarmánykonyhán.

Délelőttönként a Nagyerdő Hete programsorozat keretében a Vojtina Bábszínház előadásait is megtekinthetik az érdeklődők.

Emellett délutánonként szakvezetés keretében közelebbről is megismerkedhetnek a Pálmaház egzotikus világával, szemügyre vehetik az Állatkert néhai lakóinak reliktumait, és testközelből találkozhatnak Chilivel, a kézből nevelt sárga-kék arával.

A programokon való részvétel normál belépőjegy megváltása esetén díjmentes.

Részletes program: www.zoodebrecen.hu