szeretunkutazni
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.09.27
A turisztikai világnap története 1925-ig nyúlik vissza Hágába. Ekkor jött létre a Hivatalos Turisztikai Szervezetek Nemzetközi Kongresszusa, amelyet később az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) neveztek el. A kongresszus nemcsak a turizmus fejlesztésével foglalkozott, hanem különös figyelmet fordított annak kereskedelmi oldalára és azokra a lehetőségekre, amelyeket a turizmus megnyithat a fejlett és a fejlődő országok gazdasága számára. A ma ismert turisztikai napot 1979-ben hozták létre az UNWTO közgyűlésén.

Bárkinek joga van élvezni annak a világnak a szépségét, amelyben él, és az idegenforgalmi ipar ezt a lehetőséget kínálja. A Turisztikai Világnap az ezen a területen dolgozó szakemberek és az utazók ünnepe.

Világszerte különféle rendezvényeket szerveznek az ünnep tiszteletére, a nagyobb városokban ingyenes és kedvezményes programokra hívják a nagyközönséget.

Utazás, milyen csodálatos! Nincs egyetlen olyan ember sem a földön, aki ne szeretne elkalandozni a világban, hogy felfedezője legyen a föld új, feltáratlan zugainak. Milliónyi gyönyörű helyet láthatunk fotókon, de semmi sem pótolja azokat az élményeket, érzelmeket és benyomásokat, amelyeket egy utazás során élhetünk át.

Most mégis, ebben a rendkívüli helyzetben, melyben élünk arra kérjük olvasóinkat, utasainkat, partnereinket, hogy osszák meg velünk egy utazási élményüket Facebook-csoportunkban, akár csak egy fotóval, egy-két mondattal, hogy ezzel köszöntsük egymást és a szakmában dolgozókat.

Vágó Erika