szeretunkutazni
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.09.11
Hétfőtől megszűnnek a koronavírus-járvány miatt az Egyesült Államok repülőterein többek közt Európából érkező járatok utasaival szemben bevezetett korlátozások és egészségügyi szűrések.

Az amerikai kormány úgy döntött, befejezi a nemzetközi repülőterekre érkező külföldi utasok Covid-19 szűrését – írja a Világgazdaság.

A betegségmegelőzési központ (Centers for Disease Control and Prevention) közlése szerint, felhagy programjával, amelynek során az összes kockázatosnak ítélt országból érkező repülőgépet összesen 15 reptérre irányította.

Szeptember 14. hétfőtől az amerikai betegségmegelőzési központ (CDC) eltörölte a korlátozást, azaz már bármely nemzetközi repülőtérre érkezhetnek járatok például Európából, és megszűnik az érkező utasok egészségügyi szűrése is.

Meglátásuk szerint ugyanis a rendszer hatástalan volt, mert rengeteg utasról derült ki később, hogy fertőző volt, ám megérkezéskor nem mutatott tünetet.

A kormány úgy döntött a jövőben inkább olyan intézkedésekre fognak összpontosítani, mint például az utasok oktatása és a kapcsolattartási adatok elektronikus igénylése.

Az USA-ba továbbra is csak amerikai állampolgársággal, zöldkártyával, vagy meghatározott típusú vízummal rendelkező, illetve az érvényes szabályokban meghatározott kivételeknek megfelelő utasoknak lehet belépni.