Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.06
Csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten négy óvodában és hat iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap.

Szeptember 1-jén hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén.


Az óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat.

Az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket.


A minisztériumhoz összesen 182 bejelentés érkezett, ezek közül 69 igényel nyomon követést, tanügyi intézkedésre eddig csak 10 intézményben volt szükség.

Eddig 4 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, minden esetben meghatározták a felülvizsgálat időpontját – közölte a tárca.


A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emmi, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik – áll a közleményben.