Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.02
A korábban tervezettnél 20 százalékkal kevesebb járatot teljesíthet a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság az újonnan bevezetett utazási korlátozások miatt.

A cég tájékoztatása szerint augusztusban az előző évi kapacitás 80 százalékát dobták piacra eddig a szeptemberben záruló második negyedévben, az új korlátozások miatt viszont ősszel és télen 80 helyett csak 60 százalékos kapacitással számolnak, és további járattörlések sincsenek kizárva.

Így a Wizz Air a flottája egy részét újra letárolhatja a téli menetrendi időszakban, hogy ezzel is csökkentse üzemelési költségét.


A légitársaság azonban továbbra is biztos abban, hogy nyertesei lesznek a koronavírus-járvány miatt kialakult krízisnek, rendkívül alacsony üzemelési költséget biztosító üzleti modelljük ugyanis állításuk szerint nagy versenyelőnyt jelent a többi légitársasággal szemben.


A délutáni kereskedésben a londoni tőzsdén a légitársaság részvényeinek árfolyama 5 százalékkal esett.


Magyarország a kormány múlt heti bejelentése, és a részletszabályok értelmében lezárta határait, néhány kivételtől eltekintve csak a magyarok vagy magyar tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be az országba.