Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.02
Több mint 1,4 millió külföldi és belföldi turista látogatott Kambodzsa idegenforgalmi szempontból fontos állomásaira a koronavírus miatt elmaradt khmer új évi ünnepség utólagos megtartására.

Az ötnapos ünnepség alkalmával a helyi turistákon kívül közel 14 200 külföldi turista érkezett az országba.

Kambodzsa tartományaiban különleges, sokszínű programokkal készültek a vendégek fogadására, így például az Angkor Wat melletti Siem Reap városban megrendezték a “Siem Reap Holiday” programot, amely sport, gasztronómiai és kulturális eseményeket foglal magában.

Több tízezren vettek részt a rangos eseményen.

A kambodzsai kormány és az Egészségügyi Minisztérium a legbiztonságosabb higiéniai feltételeket teremtette meg a résztvevőknek.

A belföldi turisták közül sokan rokonoknál laktak, de minden szálloda, beleértve a legmagasabb kategóriájúakat is és a vendéglátóhelyek kinyitottak a rekordszámú turista fogadására.

Az idegenforgalmi szolgáltatások árai a megemelkedett kereslet ellenére sem változtak.

Újabb kedvező hatással lehet a lassan visszatérő turizmusra, hogy szeptembertől ismét beindul a légi forgalom Kambodzsa és Japán között, amelyet az ANA japán légitársaság fog üzemeltetni – tájékoztatta portálunkat Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi képviselője.

Emellett azt is elmondta, hogy az ASEAN miniszterek még ez év tavaszán megállapodtak, hogy párbeszédet folytatnak az idegenforgalmi partnerekkel, nemzetközi szervezetekkel és az ágazat részvényeseivel, hogy segítségükkel mihamarabb talpra állítsák a turizmust és felkészüljenek a mostanra új szakaszába lépett krízis kezelésére.