Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.31
A Hagyományok Háza 2020. szeptember 5-én rendezi meg a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját Zalaegerszegen.

A Göcseji Falumúzeumban négy portán tizenkét zenekar muzsikál, lesz tánc- és énektanítás, kézműves program, vásár, és a zenészek szakmai programon is rész vesznek.

A Hagyományok Háza idén hetedik alkalommal rendezi meg nagy érdeklődés mellett a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját, mely ebben az évben Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban kap helyet.

A rendezvény lehetőséget biztosít a kötetlen baráti együttlétre, az ismerkedésre, szakmai eszmecserére a táncházzenészek számára, miközben a nagyközönség is betekintést nyerhet tevékenységükbe.

Az érdeklődők részesei lehetnek a közel fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő egész napos zenés forgatagnak.

Ezen a napon a skanzen épületei életre kelnek, szinte még a falak is muzsikálnak, hiszen négy helyszínen a meghívott zenekarok és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek biztosítják a fergeteges hangulatot.

A különböző portákon fellép többek között a Góbé zenekar, a PásztorHóra vagy az Üsztürü zenekar. A muzsikaszó mellett kézműveskedéssel, énektanítással, kézműves vásárral és a Fabatka porta népi játszóterével várják az érdeklődőket, családokat.

A program 17 órakor gálaműsorral zárul, amelyen fellép a Sarjú Banda, a Komári pulyák és a bécsi Délibáb Táncegyüttes is.

Az ingyenes programot a járványügyi korlátozások betartása mellett rendezik meg, maximum ötszáz résztvevővel.

Bővebb információ:

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/vii-karpat-medencei-tanchazzeneszek-talalkozoja

Fotók: Dusa Gábor