Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.25
A vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul szombaton az idei "Mozdulj, Balaton!" programsorozat, és kiderül, melyik lesz a tó legsportosabb települése.

A záróeseményen Somogy, Zala és Veszprém megyei strandok csapatai mérik össze erejüket, felkészültségüket több sportágban.
Az idén nyáron, július 11-e és augusztus 22-e között három megyében, összesen 38 helyszínen várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon.

Az idén kapcsolódott be a programba a kővágóörsi Pálkövei strand; Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig két-két stranddal vett részt az eseményeken – a szervezők tájékoztatása szerint.

A pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás fociban, strandröplabdában, strandkézilabdában, tollaslabdában, lábteniszben, pétanque-ban, valamint vízben űzhető sportágakban volt lehetőség versenyek szervezésére, indítására.
A szezonzáró XVI. Mozdulj Balaton Sporttalálkozó 9 órakor kezdődik a vonyarcvashegyi Lido strandon.

A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több Somogy, Zala és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci-, strandröplabda- és streetball-csapattal.

Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül majd, melyik a Balaton legsportosabb települése.