Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.23
Elmarad a pécsi Szamárfül Fesztivál, mert a fertőzésveszély miatt a családok biztonságát helyezi előtérbe a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft.,

Idén nem rendezi meg a hagyományos szünidő-búcsúztató rendezvényt, a Szamárfül Fesztivált, amelynek középpontjában a gyermekek állnak, az önfeledt közös játék és szórakozás.

Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján évről évre 10-15 ezren vesznek részt a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Közleményükben azt írják, hogy a ZsÖK nehéz, de felelősségteljes döntést hozott: az augusztus 28-29-30-ára tervezett Szamárfül Fesztivál elmarad.

– Az egyik kedvenc fesztiválunkról van szó, aminek a szervezésébe a szívünket-lelkünket beletettük, de ez olyan helyzet, ahol a szívünk helyett az eszünkre kellett hallgatnunk, bármennyire szomorúak is vagyunk – mondta Kacsányi Éva programigazgató.

Az idei lett volna a 9. Szamárfül Fesztivál, amelynek a korábbi évekhez hasonlóan az volt a célja, hogy az iskolakezdés előtt még egy hatalmas kalandban legyen része a családoknak a gyerekbirodalommá és játszóházzá alakult Zsolnay Negyedben.

Ironikus, hogy a fesztivál szlogenje – „Szamárság lenne otthon maradni!” – idén éppen az ellenkezőjére fordult. Nagyon bízunk benne, hogy 2021-ben mindent bepótolhatunk – nyilatkozta Rózsa Zoltán, a ZsÖK ügyvezetője.

A fesztivál kabalaállata, Sanyi csacsi idén otthon marad, de már lelkesen tervezi a 2021-es újbóli találkozást.