Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.22
A júliusban Budapesten járt 75 ezer turista 40 százaléka belföldről, 60 százaléka külföldről érkezett, utóbbiak száma azonban jelentősen csökkent, mert korábban 85-90 százalék között mozgott.

Így a nemzetközi vendégkör elmaradása miatt növelni kell a Budapestre érkező belföldi turisták számát. Ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese csütörtökön mondta az az M1 aktuális csatornán.

Könnyid László szerint ehhez a belföldi vendégeknek meg kell mutatni, hogy milyen értékeket találnak Budapesten, így például az állatkert mellett fel kell hívni a figyelmet a történelmi gyógyfürdőkre, a világörökségi helyszínekre és az elérhető gasztronómiai kínálatra.
Összefogásra van szükség a budapesti szolgáltatók, mint például a szálláshelyek, programszolgáltatók, gasztronómiai helyek részéről, hogy az általuk kínált élményelemeket csomagban tegyék elérhetővé.

Ez a fajta szemlélet lehet alkalmas a belföldi vendégkör elérésére.

Mindezt segíti az MTÜ által júliusban indított Budapest visszavár! című kampány is – tette hozzá a szervezet vezérigazgató-helyettese.
A korábbi évek augusztusában (amikor például Sziget Fesztivált rendeztek a fővárosban) tapasztalt magas árakat “el lehet felejteni”, Budapesten az árak most az országos szintet tükrözik – mondta Könnyid László.