Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.19
A leállósávok használatát ellenőrizik a rendőrök a hosszú hétvégén az M7-es autópályán, a szabálytalanság szankciója 100 ezer forint.

Ezt Óberling József rendőr ezredes jelentette be egy sajtótájékoztatón.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője elmondta: az ellenőrzés szerdán 14 órakor kezdődött a sztráda fővárosból kifelé vezető szakaszán Budapest térségében, továbbá Pest, Fejér és Veszprém megyében.

A rendőrök civil járművekből és drónokról is figyelik az autópályát.
Vannak, akik a leállósávban próbálnak mások elé kerülni, ami nem csupán bosszantó, de nagyon veszélyes is.

Amikor valaki az álló kocsisorból kanyarodik a leállósávba, nem számít arra, hogy mögötte szabálytalanul, nagy sebességgel érkeznek, és ez a helyzet könnyen a balesethez vezethet.
Az ellenőrzés a tisztességes többség érdekét szolgálja és szemmel láthatóan találkozik az autósok nagy részének igényével.

Egy hete már volt hasonló ellenőrzés: akkor a szabályosan közlekedő autósok tapssal jutalmazták a rendőri intézkedéseket – jegyezte meg Óberling József.
A hosszú hétvége utolsó napján a rendőrök már elsősorban az M7-es Budapest felé vezető szakaszán ellenőrzik a jobbra tartás, párhuzamos közlekedés szabályainak betartását.
A leállósáv szabálytalan használata esetén az intézkedő rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége, a bírság egységesen 100 ezer forint!