szeretunkutazni
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.08.10
Az idei turistaszezonra a koronavírus erősen rányomta a bélyegét, így nem könnyű eldönteni, utazzunk-e a nyáron, és ha igen, mi számít biztonságos úticélnak. Úgy tűnik Izland jó választás lehet.

Az Atlanti-óceán közepén fekvő szigetország június közepén nyitotta meg a határait a turisták előtt, a szigorú karantén intézkedéseknek köszönhetően a legbiztonságosabb országok egyike. Mivel Izland az egyik leggyérebben lakott ország Európában, 1 km2-re összesen három ember jut, így az országba érkező turisták is biztonságban érezhetik magukat.

A nyitás óta kötelező tesztelés alá vetnek minden Izlandra érkező utast. A tesztre a megérkezést követően a reptéren kerül sor, körülbelül 5 percet vesz igénybe, az eredmény pedig egy napon belül megvan, erről sms-ben tájékoztatnak a hatóságok.

Nemcsak a nagy, tágas nyitott terek, hanem egyedülálló természeti csodái miatt is Izland évek óta a világ egyik legnépszerűbb úticélja. Sarki-fény, lávamezők, gleccserek, smaragdzöld fennsíkok, vulkánok, drámai vízesések, mindez úgy, ahogy a természet évezredekkel ezelőtt megalkotta. A közvetlen Budapest – Reykjavík repülőjáratnak köszönhetően pedig egyre több magyar turista is felfedezi magának a szigetországot.

Fotó: David Mark / Pixabay

A nyári hónapok ideálisak az utazáshoz, általában ilyenkor mutatja a legszebb arcát a sziget: a nap szinte soha nem megy le, a fehér éjszakák Reykjavík kikötőjében vagy egy hegyi patak meleg termálvizében különleges élményt nyújtanak.

„Míg a koronavírus miatt a népszerű turistacélpontul szolgáló országoknak újra kell gondolniuk turizmusukat, addig Izland ugyanazt tudja kínálni, amit eddig is: minőségi gasztronómiát különleges bárány és halételekkel, tágas-végtelen terekkel, és érintetlen természettel. Izlandon könnyedén tudsz utazni anélkül, hogy bárkivel is találkoznál, csak te vagy és a természet”

– emeli ki Skorri Gíslason a The Icelander Tours izlandi túravezetője, aki a skandináv nyelvek mellett magyarul is folyékonyan beszél, 5 éve vezet Izlandra túrákat magyaroknak, és mivel már közel 15 éve él Magyarországon, igazi magyaros virtussal kalauzolja a turistákat a vikingek hazájában.