Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.08.06
Mégsem tartják meg a korábban már májusról szeptemberre halasztott múzeumok éjszakája rendezvénysorozatot Szerbiában az országban uralkodó járványhelyzet miatt - közölték a szervezők.

A múzeumok éjszakája minden évben az egyik legnagyobb kulturális rendezvény az országban.
Szerbiában hétfőről keddre 26 193-ról 26 451-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Hétfőn nyolc újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 598-ra emelkedett.
Koszovóban egy nap alatt 8799-ről 9049-re nőtt az azonosított fertőzöttek és héttel 256-ra a halálos áldozatok száma.

A pristinai kormány egyelőre nem készül korlátozó intézkedésekre, de közölte, ha szükség lesz szigorításokra, nem fog tétovázni.
Észak-Macedóniában egy nap alatt 11 058-ról 11 128-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Hétfőn három halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma elérte az ötszázat.

Az egészségügyi miniszter arra kérte a gyógyultakat, hogy ajándékozzanak ellenanyagot tartalmazó vérplazmát, ezzel segítve a betegek gyógyulását.
Montenegróban keddre 3259-ről 3301-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 52-re nőtt.

Az országos közegészségügyi intézet igazgatója közölte, hogy akkor sem mond le, ha az augusztus 30-i választások után romlik a járványhelyzet.


A választások megtartása ugyanis szerinte biztonságos, ha az emberek felelősségteljesek és betartják az előírásokat, azaz senki más nem tehető felelőssé azért, ha valaki nem hord maszkot, nem fertőtleníti a kezét, vagy nem tartja meg a szükséges távolságot a többiektől.


Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 12 294-ről 12 462-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és tízen haltak bele a Covid-19-betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 361-re nőtt. (MTI)