Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2020.08.06
A koronavírust követő kényszerű leállás után újraéled az idegenforgalom Dél-Amerikában is. Augusztus 1-től beindult a légi forgalom Brazília és a nemzetközi állomások között.

Az Air France , KLM, DELTA, TAP, LATAM és a Xiamen,  valamint az Ethiopean Airlines (az utóbbi kettő codeshareben) is megkezdte a járatok üzemeltetését Portugália, Franciaország, Hollandia, Nigéria, Chile és Argentína között. A belföldi járatokat elsősorban a GOL, Azul, LATAM légitársaságok üzemeltetik és az ország szinte összes városába közvetlen csatlakozást biztosítanak Rio de Janeiróból és Sao Paulóból Recifébe, Belembe, Salvadorba, Manausba, Fortalézába, Brazília városba, Belo Horizontéba, Goianába, Curitibába és Aracajuba, hogy csak a fontosabb desztinációkat említsük.

A COVID-19 miatt csupán néhány brazíliai államba nem lehet utazni, melyek Mato Grosso do Sul, Paraíba, Rondônia, Rio Grande do Sul és Tocantins, amelyek egyébként sem tartoznak a turisták által különösebben látogatott célállomások közé.

A Brazíliába érkező turisták 90 napot tartózkodhatnak az országban és a belépés feltétele, hogy az utasok rendelkezzenek az egész ott tartozkodásuk idejére szoló utasbiztosítással, amely a COVID-19-re is fedezetet nyújt.

Az idegenforgalmi szolgáltatások minden területen rendelkezésre állnak és megfelelő biztonságot és higiénés körülményeket biztosítanak az oda látogatók számra.

A szárazföldi határok továbbra is zárva vannak és kizárólag a teherszállítás és speciális esetekben történő határátlépésekre nyílik lehetőség. A szárazföldi határzár a magyar egyéni- és turista csoportokat nem érinti, mivel az utasok majdnem 100%-a repülővel közlekedik a környező országok között, tájékoztatott Sárdi Rezső a HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője.