Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.07.11
Újabb járványügyi intézkedések hoztak Bulgáriában, miután az elmúlt napokban jelentősen megugrott a koronavírusos esetek száma. Érdemes odafigyelniük az utazóknak!

Csak zárt kapuk mögött lehet sporteseményeket tartani, a beltéri koncerteket és bulikat teljesen betiltják, a szabadtéri szórakozóhelyek pedig csak fél házzal működhetnek.

– Esküvőket és keresztelőket 30 főig kint és bent is lehet tartani, de mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be a másfél méteres távolságot – jelentette be Kiril Ananiev, egészségügyi miniszter.

Bulgáriában egyetlen nap alatt 240 új fertőzöttet regisztráltak, többségüket a fővárosban, Szófiában. Így a betegek száma már 6300 fölé emelkedett.

Elővigyázatosságból a görög hatóságok tömeges tesztelésbe kezdtek a bolgár határszakaszon. Azután döntöttek így miután hétfőn 36 utazó tesztje lett pozitív. Görögország a turizmus miatt különösen kiszolgáltatott helyzetben van, július első hetében minden második fertőzött külföldi volt.

Turisztikai intézkedések Bulgáriában

Az ABTA (angol utazásszervezők és közvetítők szövetsége) videokonferenciát szervezett a Bulgáriai Turisztikai Miniszterrel, mely konferencián az ECTAA tagjai (európai utazási irodák szövetségeinek szervezete) is részt vehettek. A szervezetet Hajdú Attila, a MUISZ nemzetközi kapcsolatok bizottságának vezetője képviselte a konferencián – tudta meg a SzeretünkUtazni.hu.

Az alábbiakban rövid tájékoztatást olvashatnak a konferenciáról kiegészítve, hangsúlyozva a követezőkkel:

  • minden bolgár szállodában létrehoztak COVID szobákat, ahol a tüneteket nem mutató, de teszt alapján koronavírusos utasokat helyezik el
  • létrehoznak olyan elkülönített strandszakaszokat is, ahol szintén tünetmentes, de teszt alapján koronavírussal fertőzött utasok fürdőzhetnek
  • megbetegedett utasok számára jól felszerelt kórházak állnak rendelkezésre, a gyógykezelés költségét az utas BBP biztosításának kell fedeznie

(Euronews/SzeretünkUtazni.hu)