Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.07.08
Elindult a pályázat, akár egy millió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők. A Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 2020. július 7-én megjelent pályázati felhívásának keretösszege 300 000 000 Forint, jelentkezni augusztus 7-ig lehet.

A Magyar Turisztikai Ügynökség elsődleges célja a belföldi forgalom élénkítése, ebben segítségre lehetnek a vidéki idegenvezetők különleges programajánlatai. A Magyar Turisztikai Ügynökség mindent megtesz azért, hogy a szakemberek a pályán maradjanak, ezért is hirdette meg pályázatát.

A felhívásra jelentkezhet minden vidéki, idegenvezető igazolvánnyal rendelkező természetes személy, egyéni vállalkozó és idegenvezetésre jogosult jogi személyiséggel rendelkező szervezet, aki a 2019. évben idegenvezető tevékenységet folytatott Magyarországon, és jelenleg is fenntartja tevékenységét.

Az is pályázhat, aki a koronavírus járvány miatt az idei év márciusa óta felfüggesztette a tevékenységét, ugyanakkor egy idegenvezető csak egyszer veheti igénybe a vissza nem térítendő támogatást.

A felhívás keretében a vidéki Magyarország valamely turisztikai szempontból értékelhető attrakciójáról fényképes mellékleteket tartalmazó szöveges pályázatot kell beadni, amely a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség érétéktárát gazdagítja.  

A felhívás részleteiről a pályázók tájékozódhatnak a www.kisfaludyprogram.hu weboldalon, a telefonos ügyfélszolgálatunkon hétköznapokon 8 és 18 óra között a (+36) 1 374 3895 telefonszámon  és a nagyvárosok Tourinform irodáiban kialakított Kisfaludy pontokon: Egerben, Esztergomban, Győrben, Gyulán, Hajdúszoboszlón, Hévízen, Hollókőn, Kaposváron, Kiskunmajsán, Miskolcon, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Vásárosnaményban és Veszprémben.

A pályázatokat magyar nyelven, 2020. július 7-től 2020. augusztus 7-ig lehet benyújtani postai úton. A támogatást még idén folyósítja a Kisfaludy2030 Nonprofit Zrt.