Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.07.06
A PEOPLE TEAM három hétre Kecskeméten hozza össze a „világot”, ami majdnem olyan, mint egy fesztivál, amellett, hogy értékes tudást és élményeket is kapnak a gyerekek!

Minél színesebb a világ, annál izgalmasabb! Így van ezzel a PEOPLE TEAM csapata is, ezért is örvendeznek évről évre, ha minél több országból jönnek hozzájuk a táborlakók. A koronavírus-járvány miatt igencsak rezgett a léc, hogy el lehet-e egyáltalán utazni idegen országba, de mára szerencsére javult a helyzet. Sok olyan gyerkőc van, akiknek nagyszülei itt élnek Magyarországon, és semmi pénzért nem hagynák ki a nyári látogatást. Na meg a PT tábort sem! Ők már több mint két hete megérkeztek, házi karanténban vannak, tuti, hogy makkegészségesek. Kevin kilenc évesen járt itt először, évről évre visszajáró „vendég”, Svájcban él, beszél magyarul, franciául, németül, olaszul és angolul. Minden évben a filmes csapathoz csatlakozik, és olyan profi fikciós filmeket készít, hogy a PT-es gárda komoly filmes szakemberként tartja számon.

A tábor jó híre szájról szájra terjed, már nem csak magyarul beszélő gyerekek vállalkoznak a kecskeméti kiruccanásra. Júliusban egy olyan kínai kislány is ott lesz a táborban, aki nem beszéli a nyelvünket, de magyar barátnője élménybeszámolói arra sarkallták, hogy csatlakozzon a csapathoz. Angolul simán beszélgethet bárkivel, és szerencséje van, mert átlagosan 40 kínai gyerek élvezi a PT programjait, velük az anyanyelvén is társaloghat.

Apropó nagyszülők! Egyszer egy kínai kisfiú nagyon szeretett volna a PT táborába menni, de még soha nem utazott sehová a szülei nélkül. Talpraesett nagymamája vígan vállalkozott a nagy kalandra, igaz, egy kukkot sem beszélt magyarul, még csak angolul sem. De olyan fesztelen a tábor hangulata, hogy tökéletesen feltalálta magát, még egy zsűribe is lelkesen beült, hogy véleményezze a résztvevők produkcióit.

A táborszervezők mindig a megoldást keresik, ha egy gyerek nagyon szeretne csatlakozni hozzájuk, de valamilyen problémája vagy félelme van. Ugyanez vonatkozik a szülőkre is. Három éve egy anyuka nagyon szerette volna, ha imádott csemetéje végre elmenne táborozni, mert az osztálytársai évről évre óriási élményekről számoltak be. Egyetlen megoldás maradt: ha az anyuka is ideutazik! Kétágyas szobákban vannak elszállásolva a gyerkőcök, az alvás nem volt gond. A szervezők fölöttébb lazán és természetesnek fogták föl ezt a helyzetet, ennek a srácnak arra volt szüksége, hogy egy hozzátartozója is vele legyen. Ezt kommunikálták a többi táborozó felé is, így egyáltalán nem volt ciki vagy kínos, amikor az anyuka is csatlakozott. Azóta a fiú már csak a haverjaival jár a táborba.

Angliából, Németországból, Spanyolországból, az USA-ból, de még Mexikóból is jönnek diákok. Az különösen izgalmas, amikor érzékletes élménybeszámolót tartanak az ország kultúrájáról, hagyományairól vagy nekiállnak a konyhában különleges nemzeti ételt készíteni, mert erre is volt már példa.

A PEOPLE TEAM három hétre Kecskeméten hozza össze a „világot”, ami majdnem olyan, mint egy fesztivál, amellett, hogy értékes tudást és élményeket is kapnak a gyerekek!