Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.06.08
„Utazz velünk biztonságban” címmel kampányindító sajtótájékoztatót tartottak hétfőn, 8-án a Larus Étteremben. A kampányt és a tájékoztatót is közösen rendezte meg a Magyar Turisztikai Ügynökség, a MÁV, a VOLÁNBUSZ és a MOL.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a négy cég számára idén nyáron kiemelten fontos cél, hogy tudatosítsa az emberekben: itthon biztonságosan utazhatnak, a koronavírus járvány lecsengése után újra felfedezhetik Magyarország csodáit. Mindegy, hogy milyen közlekedési eszközt választanak utazásuk során, autót, vonatot vagy buszt, útközben biztonságban lesznek.

Hazafias cselekedet itthon nyaralni – ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta. Gulyás Gergely szerint hazánk jól vizsgázott, de a szabályokat továbbra is be kell tartani. Megemlítette, hogy áprilisban a külföldiek 99%-a, a magyar vendégek 95%-a maradt el. Most arra biztatott mindenkit, hogy nyaraljanak itthon minél többen.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója arra kért mindenkit, hogy idén legyünk együtt itthon, szabadon! Dr. Guller Zoltán szerint a turizmus sikertörténetét vágta ketté a vírus, de ez az év a hazai, vidéki turizmus számára jobb is lehet, mint a tavalyi.

Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szlogenje: „Tervezz időre, vásárolj időben!” ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy időben és lehetőleg interneten vásárolják meg jegyüket az utazók, mert 50 százalékos kihasználtságot írnak elő a vonatokon. Folytatódnak a felújítások is, a dél-balatoni vonal után az észak-balatoni villamosítás van soron.

Dávid Ilona, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója arról számolt be, hogy több mint 700 állomást láttak el érintésmentes fertőtlenítővel és továbbfejlesztik a készpénzmentes jegyvásárlást. Utazzanak bátran itthon! – üzente a turistáknak.

Világi Oszkár, a MOL-csoport Innovatív Üzletágak és Szolgáltatások ügyvezető igazgatója szerint a MOL a nehézségekben mindig a lehetőséget látja, ötszáz töltőállomásuk is nyitva volt. Az MTÜ-vel közösen „Kalandra fel” címmel játékra invitálnak nagyokat és kicsiket, ahol különböző látványosság várja a látogatókat. A MOL vásárlókat kedvezmények és nyeremények várják.