Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.27
Sokéves, szép hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a belváros.

Így lesz ez idén is: a virágkötő mesterek látványos kompozíciókkal díszítenek fel egy-egy számukra kijelölt helyszínt a pünkösdi hosszú hétvégén. Az alkotásokra a város mobilapplikációján keresztül szavazni is lehet majd.

A hagyományos pünkösdi díszítésben idén hét helyi virágüzlet jelezte részvételét. Alkotásaikat az Országalmánál, a Fő utca több pontján és az Országzászló téren láthatják a belvárosban sétálók.
Az idei kompozíciók témái a vidámság, a gyerekek, családok, a játékosság és a színek lesznek, csupa olyan dolog, amely a járványhelyzetet feledtetheti az emberekkel.

A belvárosban sétálók az alkotásokra a Székesfehérvár applikáció segítségével szavazhatnak a hosszú hétvégén péntek 15 órától hétfő 15 óráig.

Akik még nem használják a mobilalkalmazást, az egyes helyszíneken található QR-kód segítségével tudják letölteni azt. A város honlapja szerint idén a koronavírus-járvány miatt nem kísérik koncertek és más programok a díszítést.

Színes programokkal várják pünkösd idején a fehérváriakat és a városba érkezőket. A Tourinform iroda városnéző programjait között kisvonatos Bory-vár túra és romantikus belvárosi séta is szerepel. A pünkösdi hétvége természeti csodákat is kínál: a Sóstó Látogatóközpont szervezésében szombaton, pünkösd vasárnapján és hétfőn is 10 órakor indulnak a kedvelt Ökotúrák a természetvédelmi területen.

A Városgondnokság a napokban kezdte meg a fehérvári szökőkutak újraindítását, azonban az ivókutak megnyitása csak a veszélyhelyzet elmúlása után történhet meg, a szakemberek naponta ellenőrzik a város szökőkútjainak gépészetét és kiemelten figyelnek a vegyszeres vízkezelés működésére – közölte Székesfehérvár honlapja.