Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.27

Önkormányzati kezdeményezésre ingyenes autósmozi nyitja meg kapuit Újpest lakosai számára június 5-én. Helyszín: Újpesti Piac előtti zárt terület (1042 Szent István tér 13-14.)

Bedő Katalin kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester elmondta: Újpest Önkormányzata a meglévő helyzetre reagál azzal az ingyenes programsorozattal, ami lehetővé teszi azoknak, akik már sokadik hete a négy fal közé kényszerültek, hogy végre otthonukon kívül, szabadterületen, együtt, mégis biztonságban, minőségi idővel tölthessék hétvégi estjeiket.

#együttkönnyebb #együttmennifog

A nyitóhétvége programja:

június 5., péntek, 21.00 – PONYVAREGÉNY

június 6., szombat, 21.00 – GREASE

Az ingyenes programsorozatot öt héten át, minden pénteken és szombaton rendezik meg este 9 órai kezdéssel. Az autósmoziban olyan klasszikus nemzetközi és magyar filmeket vetítenek, mint a Ponyvaregény, Blöff, Grease, Jurassic Park, The Doors, Moszkva tér, Sose halunk meg! Az elveszett frigyláda fosztogatói, Ace Ventura, valamint a Hair.

A vetítések hangja rádiófrekvencián keresztül lesz fogható a személyautókban, így csak olyan gépkocsival érdemes érkezni, ami alkalmas erre.

(Az önkormányzat tervei szerint a 10 ingyenes vetítés után fizetős formában folytatódik majd a programsorozat egész nyáron, ami ekkorra már mindenki számára látogatható lesz.)

További információk:

Vetítésenként 70 személyautó fér be a területre, ahova előzetes online regisztrációval lehet bejutni. Május 28-tól, csütörtöktől lehet regisztrálni az ingyenes újpesti autósmozi programjaira a https://ujpestkartya.hu/ oldalon.

Az oldalon a regisztráció menete és minden további részletes információ megtalálható. A filmvetítésre érkezéskor ÚjpestKártya vagy IV. kerületre szóló lakcímkártya felmutatása szükséges. Családonként (egy háztartásban élők) 1 személyautóval regisztrálhatnak.

Érkezés a vetítés előtt fél órával (20.30). A parkolást érkezéskor és távozáskor forgalomirányítók segítik majd. A COVID-19 járványra való tekintettel a helyszín és a program minden – a tisztifőorvosi előírás szerinti – biztonsági kritériumnak megfelel. A személyautókban egy háztartásban élők tartózkodhatnak (lehetőleg) maszkban.

A gépjárműveknek egymástól 1,5 – 2 méterre lesz lehetőségük parkolni. A helyszínen mobil, konténeres mellékhelyiségeket helyeznek ki, amelyek a megfelelő fertőtlenítő eszközökkel lesznek ellátva.

A szervezők az eseménysorozatot 5 héten át, 10 alkalommal ingyen biztosítják a helyi lakosoknak.(A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.)