Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.24
A New York városképéből kimagasló Chrysler Building felhőkarcolót százmilliók névről ismerik. Amikor 1930-ban megnyílt az ikonikus épület, a 71. emeletén volt egy kilátó, de azt 1945-ben bezárták. A legfrissebb hírek szerint azonban hamarosan újra kilító nyílik benne, nem is akármilyen.

A Város- és Épületvédő Hivatal elfogadta a tulajdonos előterjesztését egy üvegfalas kilátóra a felhőkarcoló 61. emeletén, közvetlen az ezüst sasfejek felett – írja amerikai hírforrásokra hivatkozva A Tengerentúlról jelentem Facebook-oldal.

A tulajdonos RFR ingatlanügynökség vezetője, Aby Rosen, teljesen felébresztené az alvó szépséget.

Éttermeket, bárokat, üzleteket hozna a jelenleg csaknem üres épületbe. Egyszóval újraélesztené a 30-as évek nyüzsgő Chrysler Building-jét.

A szesztilalom idején nyílt Cloud Club az épület 66-68. emeletén fogalom volt a City-ben. Az épületnek valaha kisebb kilátója is volt a 71. emeleten, mely a Celestial nevet viselte. A kilátót azonban nehéz volt megközelíteni, csak kevés látogató befogadására volt alkalmas. Az ablakok kicsik és háromszögűek voltak, így nem biztosították az optimális látogatói élményt. Az Empire State Building 1931-es nyitása után a Celestial elvesztette vonzerejét és 1945-ben végleg bezárt. A Cloud Club 1979-ben fogadta az utolsó vendéget.

Az új kilátó üvegfala 2,5 méter magas lesz, gyönyörű kilátást biztosít majd a városra egy egészen új szemszögből. A bemutató képek alapján a változás nem lesz vizuális hatással sem az épületre, sem a városképre.

Fotó: RJA1988 / Pixabay

A Chrysler Building új kilátójának máris van ellenfele a szomszédban. A Grand Central mellett épülő One Vanderbuilt-nek szintén lesz kilátója, mely jelenleg a The Summit névre hallgat és 2021 végén nyílik a tervek szerint.

A Chrysler Building kilátójának nyitásával kapcsolatban még nem állnak rendelkezésre időpontok.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!