Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.20
A Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztere Thong Khon, bejelentette, hogy egy minisztériumok közötti kapcsolatokért felelős bizottságot nevez ki azzal a céllal, hogy Mondulkiri tartomány turizmusfejlesztésére átfogó tervet dolgozzanak ki. Mondulkiriben több mint 39 idegenforgalmi célpont található, amely jelentős kínálat bővítést jelentene a Királyságnak. A Kambodzsába látogató turisták első helyen Angkor Watot keresik fel, amit a főváros Phnom Penh illetve Sihanoukville követ fontossági sorrendben.

A folyamatosan fejlődő infrastruktúra ellenére is számos idegenforgalmilag izgalmas célpont nehézkesen érhető el. Ezen kíván változtatni az Idegenforgalmi Minisztérium egyes régiók átfogó fejlesztésével. Természetesen ez a különféle, az idegenforgalomban érdekelt szektorok összefogása nélkül nem megvalósítható. A legfontosabb a megfelelő közlekedési útvonalak létrehozása, de elengedhetetlen az együttműködés a környezetvédelem, a mezőgazdaság, a kultúra és az elektromos és vízszolgáltatási rendszerek területén is.

Kiemelten fontos egy repülőtér létrehozása a régióban, ahonnan közvetlen összeköttetés létesíthető az ASEAN országokkal és Kínával.

Mondulkiri és az észak-kambodzsai régió potenciálisan nagyon fontos szerepet tölthetne be a ökoturizmus területén. Átlátható és felelősségteljes beruházásokra van sürgősen szükség, amelyet a kormány minden intézkedésével támogat.

A tartomány idegenforgalmi kínálatából külön említésre méltók a vízesések, az ott élő etnikai kisebbségek, a különféle kultúrák, a vadrezervátumok, a természetvédelmi területek, hegyvidékek és az ökoturisztikai desztinációk. A turisták az utazásuk alatt megtekinthetik a trópusi ültetvényeket is.

A helyi hatóságokkal folyatott tárgyalások során megállapodtak abban, hogy legkésőbb augusztus végéig elkészülnek a terv vázlatok és egy tanulmány a legfontosabb és a legsürgősebb teendőkről.

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és kelet-európai képviselője tájékoztatása szerint három minisztérium közötti bizottság alakul a napokban, melyek fő célja Mondulkiri, Siem Reap és Kep idegenforgalmi régióinak jelentős fejlesztése.