Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.20
Hosszú kényszerpihenő után végre újraindulnak az Aegean légitársaság első nemzetközi járatai. 2020. július 4-től a Budapest-Athén szakaszon is repülhetünk, kezdésként heti két járattal.

Május 18-tól nagyobb járatsűrűséggel üzemelnek az Aegean Airlines járatai Athénból Heraklionba, Chaniába, Thesszalonikibe és Alexandropoliszba, május 25-től pedig további bővítést terveznek, ezek Rodosz, Korfu, Mitílini, Kiosz, Szamosz és néhány további görög belföldi úti cél lesz.

A hónap végén fokozatosan visszatér a nemzetközi útvonalak egy részére, kezdésként Athénból Münchenbe, Zürichbe, Frankfurtba és Genfbe, és emeljik a brüsszeli járatok számát is.

A fokozatos járatnyitást szeretnék folytatni június-július- augusztus hónapokban is, így

a Budapest- Athén járatot a tervek szerint 2020. július 4-től indítják újra.

A nyári menetrendben egyelőre hetente két járattal terveznek:

kedden                        
A3 878  ATH-BUD  13.05-14.05              
A3 879  BUD-ATH  15.50-17.45     
         

szombaton
A3 876  ATH-BUD   09.05-10.05
A3 877  BUD-ATH   10.50-13.45

Az Aegean fokozatosan növeli belföldi járatainak számát is, tekintettel a Görögországon belüli repülési korlátozások enyhítésére.

Így tehát mindkét járatnaphoz biztosított a csatlakozás az utasok által leginkább kedvelt görög szigetekre, például Rodoszra, Krétára, Korfura, Szantorinire, Mikonoszra, Miloszra, Zakinthoszra és Karpathoszra.

Fotó: Russell_Yan / Pixabay

Görögország továbbra is az egyik legbiztonságosabb, a koronavírus elleni védekezésben az egyik legjobb eredményt elérő ország, és a lehető legnagyobb hangsúlyt fekteti arra, hogy az ide érkezők nyaralása, pihenése majd biztonságban teljen.

Görögország egyébként a legfrissebb hivatalos álláspont szerint július 1-jén nyílik meg a turisták számára. Ha pedig valaki ennél korábban szeretne beutazni az országba, annak vállalnia kell a 14 napos hatósági házi karantént. A karanténszabályok megszegése 5 ezer eurós, vagyis körülbelül 1,7 millió forintos pénzbírságot von maga után.

Az országban már május 16-a óta nyitva vannak a strandok. A jelenleg érvényes szabályok szerint a napágyak között legalább 4 méteres távolságot kell tartani, de a fürdőhelyeken, a parton és a szállásokon is figyelni kell az előírt védőtávolságra.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!