Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.15
Július 1-től korábbi járatainak 90 százalékát újraindítja a Ryanair. A légitársaság új szabályozást vezet be, amely többek között a fedélzeti mosdóhasználatot is érinti.

Európa legnagyobb légitársasága július 1-től naponta csaknem 1000 járatot tervez indítani, visszaállítja a koronavírus előtti útovalainak 90 százalékát. A pandémia után azonban a repülés már nem lesz a régi: új szabályozást vezetnek be.

A Ryanair azt tanácsolja az utasoknak, hogy még a repülőtérre való indulás előtt ellenőrizzék a testhőmérsékletüket, végezzék el a check-int és töltsék le a beszállókártyáikat az okostelefonjaikra.

Az utasok lázát esetenként a repülőtéren is meg fogják mérni, végig kötelesek lesznek arcmaszkot viselni, rendszeresen kezetmosni, kézfertőtlenítőt használni és ahol lehet távolságot tartani a többi embertől.

A repülőgép fedélzetén kizárólag előrecsomagolt harapnivalókat és italokat vásárolhatunk majd, csak bankkártyás fizetéssel.

A Ryanair új szabályai szerint az utasoknak engedélyt kell majd kérniük a repülőgépen a személyzettől, ha használni szeretnék a fedélzeti mosdót

– írja a theguardian.com.

A mosdóhasználat korlátozásának oka, hogy a légitársaság nem szeretné, ha sorok alakulnának ki a WC-k előtt, ezzel indokolatlanul közel kerülve az utastársakhoz. Így tehát mindenki csak akkor mehet majd mosdóra, ha egy légiutaskísérőtől előzetesen engedélyt kért és kapott erre.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!