Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.14
Megkezdődött a dél-balatoni Berek Világa Látogatóközpont megépítése.

A Natura 2000-es területet bemutató Berek Világa Látogatóközpont megvalósítása a Somogy megyei Ordacsehi közelében, mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatásból. Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNP) vezetője adott erről tájékoztatást.

Megépül egy 200 négyzetméteres épület, amelyben interaktív kiállítás, gyerekfoglalkoztató és irodák lesznek. A látogatóközpont építését a jövő év közepéig kell befejezni. További fejlesztéseket is terveznek, a folytatáshoz – tanösvény kialakításához, lápon elhelyezett pallósor kiépítéséhez és információs táblák kihelyezéséhez – ismét támogatásért fognak pályázni.
A nemzeti park közleménye szerint a Berek Világa Látogatóközpont indító projektje az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési társfinanszírozással valósul meg.
A projekt célja a hazai Natura 2000 ökológiai hálózat ismertségének és társadalmi elfogadottságának javítása. Az új látogatóközpont a “megvédve bemutatni” elv szerint, a környezet terhelése nélkül fogja megismertetni a dél-balatoni térség élőhelyeit, sajátosságait, szezon- és időjárás-független programot kínálva. További információ: (https://www.bfnp.hu/#)